Hejab House

Hejab House

view more

view less

This old (Thirty five_year_old) building had access to two streets, a 10_meter and a 35_meter one. In had 3 floors including a dome and bearing walls. It was located in the north and its vertical interconnections were through 2 staircases.

The whole structure of the building was suitable to be rebuilt and since it was about to be a shopping center and open space in the plan had to be made, the position of bearing walls made this possible. In the interior part, we had to remove some walls so the main staircases of the building changed to the central entrance. To have different construction colors from its main project (black veil) in the main street, white stones were chosen. Besides a glass box was put in front of the structure to have an outstanding entrance.

Location Mashhad, Iran

Client Sadaf Hijab House

Year 2014

Status Completed

Program Commercial

Team Javad Khodaee, Abbas Fadaee, Elham Ehsan fard, Toktam Jafarzadeh, Azam Soleymani, Sayyedeh Sara Javadpoor, Komey beyk, Reza Ashraf Yazdi, Navid Maani Ghafouri

Collaborators Masoud Tahmasebi(Construction/Structure), Hamid dorri(Electrical/Mechanical)

Next Project
Bahonar5

back to projects